Foto: Vålerenga Fotball

VELKOMMEN, TILDE LINDWALL!

Den svenske 22-åringen har signert en toårskontrakt med Vålerenga.

– Det føles veldig bra. Jeg har fått et supert inntrykk av klubben og ønsket å ta neste steg i min karriere. Derfor ville jeg komme til Vålerenga, forteller Lindwall.

Spilleren som kan bekle flere offensive posisjoner kommer fra Djurgården, en klubb hun har spilt for siden hun var seks år, frem til desember 2023 da hun valgte å ikke forlenge kontrakten.

Hun debuterte i Damallsvenskan tilbake i 2017, og ble en fast del av A-laget i 2019. Sist sesong endte hun med seks mål og en målgivende i serien. Totalt har det blitt 128 offisielle kamper for Djurgården.

Hun har flere kamper med det svenske flagget på brystet, og har totalt 26 U-landslagskamper for Sverige (U17, U19 og U23).

Tilde er en spiller Vålerenga har fulgt en god stund, og Steinar Pedersen er godt fornøyd med å få hentet svensken til Vålerenga.

– Tilde besitter offensive kvaliteter som passer godt inn i vår måte å spille på. Hun har en fin profil i forhold til alder, erfaring fra Damallsvenskan og yngre landslag, kombinasjonen av dette gjør Tilde til en riktig spiller for Vålerenga. Vi har stor tro på at hun kan fortsette utviklingen sin hos oss, forteller Pedersen.

Se intervju med Tilde Lindwall her:

Annonse fra Toppserien: