Toppseriekamp i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena onsdag 19. april 2023. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

UAVGJORT MOT ROSENBORG

En jevn kamp i Trondheim.

Kampens første mulighet kommer til Rosenborg etter bare 40 sekunder, men avslutningen går langt over mål. Etter dette tar damene i blått over kampen, og det er Vålerenga som kjører og fremstår som det beste laget i åpningsminuttene.

Vår første mulighet kommer etter tre minutter, Sævik fyrer, ballen går via Rogic og inn til keeper.

Etter 19 spilte minutter er det bare marginer som gjør at vi ikke tar ledelsen! Janni Thomsen smeller til fra 25 meter, frisparket treffer stolpen og keeper er utspilt. Dessverre går den stolpe-ut, og ikke inn i mål.

Thomsen er frisk og skaper flere farligheter. Hun trekker seg ned mot linja, slår inn og Rogic får avsluttet. Blir vanskelig siden hun står foran første stolpe og hun klarer ikke å presse ballen inn mellom stengene.

Etter 27. minutter må Thosnes ut med skade, inn kommer Mawa Sesay, og minutter senere kommer hun til en bra avslutningsmulighet fra 10 meter. Skuddet har god retning, men det er ikke nok kraft i skuddet så det blir en enkel jobb for keeper.

2. omgang startet som den første der Rosenborg får den første muligheten. Etter dette har Rosenborg en god periode og vingbackene Thomsen og Tennebø er nødt til å falle lavere ned i banen.

Vi har ikke like god flyt i angrepsspillet vårt denne omgangen. Spissene havner oftere feilvendt og vi må ty til avslutninger fra distanse. Vår beste mulighet kommer etter en fiks dødballvariant, Thomsen skyter men keeper får avverget. Deretter blir det kaos i feltet frem til RBK får klarert.

Rosenborg skaper ikke det helt store, og utenom noen avslutninger fra distanse så blir det ikke mange muligheter.

Kampen ender til slutt 0-0, noe som gjør at vi fortsatt troner øverst på tabellen!

Neste seriekamp spilles allerede på onsdag, hjemme mot Røa. Billetter finner du her!