Toppseriekamp i fotball mellom Røa og Vålerenga på Røa kunstgress lørdag 1. april 2023. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

UAVGJORT MOT RØA

Et skuffende resultat på Oslo vest.

Det var Røa som åpnet best og vestkantlaget var friske det første kvarteret. De vant mange andreballer og klarte å presse oss ned i banen. Etter hvert så jobber vi oss inn i kampen, Sævik kommer til kampens første mulighet etter å ha funnet litt rom utenfor 16, avslutningen går dessverre langt over mål.

Etter 20 minutter tar vi ledelsen. Olaug Tvedten spiller gjennom Thea Bjelde inn i Røa sin 16-meter. Hun klarer å pirke ballen til side for keeper og ballen triller inn i hjørnet.

Det tar ikke mer enn tre minutter før Røa utligner etter å ha vunnet den første, andre og tredje duellen inne i boks etter hjørnespark.

Etter dette skrur vi opp tempoet i kampen, Thea Bjelde kommer til avslutning inne i boks, Røa har en på streken som redder. Etter 34 spilte minutter tar vi ledelsen for andre gang. Thomsen slår en lav corner på første stolpe, Linn Vickius får flikket den inn! Hennes første mål for Vålerenga. To minutter senere utligner Røa for andre gang.

De slår dødball fra midtbanen, Ballisager vinner duellen i boks, Guro Pettersen har forlatt streken og det gjør at Røa-spissen Julie Klæboe kan trille ballen i åpent mål fra 16 meter etter at andreballen detter ned hos henne. 2-2 til pause.

I andre omgang tar vi ledelsen for tredje gang etter 52 spilte minutter. Karina Sævik mottar ballen feilvendt på hjørnet av 16-metern. Hun vender opp også virker det som hun har øyne i nakken for hun velger å avslutte, svært overraskende for keeperen som er på halvdistanse. Ballen suser inn i krysset!

Fem minutter senere utligner Røa, igjen. Det er rett og slett en veldig fin scoring der de spiller seg gjennom både midtbane og forsvar, og ender opp alene mot keeper.

Etter dette kjører vi kampen og treffer både stolpe og tverrhenger. Vi har også to avslutninger som blir reddet på strek. Kampen ender 3-3.

I dag var vi for dårlige i forsvar og slipper til enkle mål. Vi har nok sjanser til å vinne kampen men får ikke satt den avgjørende scoringen.

Vålerenga startet med følgende lag:

Bytter:

68` Olaug Tvedten ut, Stine Brekken inn.

87´ Linn Vickius ut, Mawa Sesay inn.