Tre poeng mot Kolbotn!

En skikkelig sliteseier.

Vi startet kampen med slurv i eget forsvar og Kolbotn fikk noen voldsomme sjanser i løpet av de første fem. Først så kommer laget i hvitt til en 100% sjanse der keeper er utspilt, men Thorsnes hindrer ballen i å trille i mål. Minuttet senere skjer det samme igjen, men vi får blokkert og her heldige som ikke ligger under.

Kolbotn spilte tøft og det tok et drøyt kvarter før vi kom ordentlig inn i kampen.

Da var det Sævik, som har fått tøff behandling fra midtstopperne så langt, som rev seg løs og dro gjennom forsvaret. Avslutningen fra 16-17 meter gikk vel en meter utenfor.

Sævik får nok en god sjanse når hun og Espås kombinerer seg imellom. Espås legger ballen fint igjen til Sævik, som får en mulighet til å skyte innenfor 16-meteren. Ballen går dessverre like over.

Etter dette så er Kovacs nære på å score etter et hjørnespark og Espås får en 100% sjanse der hun plutselig er helt alene på bakerste stolpe, hun klinker til og ballen går langt over målet fra drøye 5-6 meters hold!

I 2. omgang starter vi bedre og det tar ikke lang tid før vi skaper noe. 49` 0-0. Sævik dribler ute på venstrenside og vinner et frispark i god posisjon. Her kjører vi en innøvd variant der Tvedten avslutter, men det blir for mange spillere foran mål og det hele blir ufarlig til tross for at skuddet hadde bra retning.

Etter 62 minutter treffer vi metallet. Kolbotn forsøker å klarere etter hjørnespark, ballen «snidder» tverra og går ut til nytt hjørnespark.

Sævik og Arnesen har noen fine kombinasjoner ute til høyre, og Tvedten får et fantastisk treff fra 20 meter, men vi har ikke marginene med oss. Med kvarteret igjen skaper vi nok en stor sjanse. Thomsen skjærer inn fra høyre, keeper kommer ut, men får ikke tak i ballen og er på halvdistanse da Thomsen spiller inn til Sævik som forsøker å flikke den inn med hælen, men innen ballen nærmer seg målstreken er keeper på plass.

Etter 89 minutter kommer endelig scoringen!

Olaug Tvedten gjør alt selv når hun drar seg inn fra venstrekanten. Fra drøye 16-17 meter bøyer hun ballen elegant i det lengste krysset, totalt uttagbart for keeper!

Kolbotn 0, Vålerenga 1, og vi drar hjem med tre poeng.