Thea Bjelde: - Kampene mot Brann betyr mye

På lørdag kommer Bergenserne på besøk.

Lyden av britisk pop fusjonert med karibiske rytmer runger ut over Intility like før fredagens trening skal begynne. Vi ber Mawa dempe lyden litt før vi tar en prat med Bjelde om det som skal skje i morgen.

- Kampene mot Brann er alltid tøffe, og det er slike kamper det er ekstra deilig å vinne, forteller Bjelde.

Rivaleriet mellom lagene går tilbake til da Brann het Sandviken. Den siste kampen de spilte før de ble en del av Brann var cupfinalen i 2021, som Vålerenga vant 1-2.

Den første kampen mellom Vålerenga og Brann på damesiden var en treningskamp i mars 2022, som Vålerenga vant. Av de åtte oppgjørene etter dette (inkludert treningskamp) har fem kamper endt uavgjort. Brann har vunnet to, og vi vant borte på Stemmemyren.

Thea Bjelde klar for kamp

Thea Bjelde fikk seg en smell under landskampen mot Italia 31. mai og sto over kampen mot Lyn. Mot Frigg fikk midtbanespilleren 30 minutter på banen og er i rute til morgendagens kamp.

- Jeg har fulgt en god plan etter skaden jeg fikk med landslaget. Det var en liten strekk, og vi visste at det ikke kom til å ta altfor lang tid å komme tilbake i spill, forteller Bjelde.

BB240531VG103.jpg
The starting eleven of Norway pose for a team photo ahead of the UEFA Women's Euro Qualifier football match between Norway and Italy on May 31, 2024 in Oslo. Top left: Sophie Román Haug, Guro Bergsvand, Mathilde Harviken, Ingrid Syrstad Engen and Caroline Graham Hansen. Front left: Tuva Hansen, Celin Bizet Ildhusøy, Thea Bjelde, Vilde Bøe Risa and Guro Reiten. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0607

Vålerenga har vunnet 9 av de første 11 seriekampene, og Bjelde trekker frem relasjonene i laget som grunnlaget for den gode starten.

- Vi er mange som har spilt mye sammen over tid, i tillegg til at det har kommet nye spillere som har tilpasset seg systemet raskt. Vi har stor tro på det vi gjør, og en felles forståelse av hvordan vi skal vinne fotballkamper, sier Bjelde.

Avslutningsvis forteller sogndølingen at hun tror det blir en intens kamp på lørdag.

- Det blir nok en intens kamp, med mange dueller både fysisk på banen og mentalt. Det er en toppkamp, og man må vinne kampen på alle plan.

_F_22926.jpg
Foto: Ane Frosaker

Kampstart er kl. 13, og billetter kjøpes her

Annonse fra Toppserien: