SURT TAP I TRONDHEIM

Det ble tap 2-0 borte mot Rosenborg i den siste kampen før EM-pausen. Det var en kamp fylt av kontraster.

Regnet hølja ned da kampen ble blåst i gang, og den våte kunstgressmatta må ta noe av skylden da skuddet til Cesilie Andreassen stusset seg via stolpen og i mål etter allerede ti minutter. Guro Pettersen i Vålerenga-målet var på ballen, men kunne ikke hindre kampens første scoring.

Da hadde begge lag hatt hver sin store sjanse – den første til Elise Thorsnes etter fem minutter, men Toppseriens toppscorer klarte ikke å gi Vålerenga en drømmestart.

Nytt mål

I takt med solas innkomst over Trondheim sank også tempoet i kampen. Vålerenga hadde trøbbel med å spille seg ut, noe som gjorde at trønderne fikk noen halvsjanser her og der. Seks minutter før pause gikk det galt igjen. Rosenborg brøyt Vålerenga høyt i banen, og Selma Sól Magnúsdóttirs skudd fra knappe 20 meter gikk utagbart i mål bak Pettersen. 2-0 sto seg ved pause.

– Vi fikk en dårlig start, men så spilte vi oss inn i kampen igjen før de scoret igjen. Nå må vi starte med å kjempe oss inn igjen, oppsummerte hovedtrener Nils Lexerød til NRK på vei ut til andre omgang.

Responsen fikk han umiddelbart for det var et helt annet Vålerenga-lag som kom ut på banen i den andre omgangen. Laget sto høyt og presset Rosenborg bak i banen. Etter flere gode halvsjanser, fikk Agnete Nielsen alle tiders sjanse til å redusere. Hun løp opp et svakt tilbakespill fra Rosenborg, rundet keeper, men skuddet smalt i stolpen. Sekunder senere kom hun seg til en god skuddmulighet, men avslutningen gikk like utenfor.

Snytt for straffe?

Vålerenga fortsatte å dominere, men klarte ikke å få hull på byllen. Kvarteret før slutt skulle sannsynligvis Dejana Stefanovic hatt straffe da hun ble holdt i en duell i feltet, men dommeren lot det gå. Stefanovic falt på beinet til Rosenborgs keeper som måtte ut med skade.

Tross høyt press de siste minuttene, lyktes det ikke for Vålerenga å score. Rett før ordinær tid gikk man fra vondt til verre da Ingibjörg Sigurdardóttir ble utvist etter en unødvendig takling på keeper.

Rosenborg var best i den første omgangen, Vålerenga var best i den andre, men det endte med 2-0-seier til Rosenborg. Dermed går Vålerenga inn i EM-pausen på tredjeplass på tabellen – tre poeng bak Rosenborg som har én kamp mer spilt enn Vålerenga.

Vålerengas neste kamp er mot LSK Kvinner på Intility Arena 6. august. Kjøp billett til derbyoppgjøret her.