Sterk seier på Røa

Enga troner fortsatt øverst på tabellen.

Det tar bare ett minutt før kampens første målsjanse er et faktum. Thomsen blir spilt fri ute på høyre, det er skrått hold og dansken klinker til, men ballen går langt utenfor. Deretter var det ganske sjansefattig de neste 20 minuttene frem til Emma Stølen Godø blir spilt fri i bakrom. Det ser ut som hun ikke skal rekke ballen, men den gang ei. Med lange klyv skrur hun opp tempo og kommer først på ballen, hun ser at keeper er på halvdistanse og forsøker og chippe den over keeper, men ballen går like over mål.

Like etter gjør Karina Sævik gjør en kjempevending inne i boks og drar av halve Røa-forsvaret, deretter avslutter hun fra skrått hold. Skuddet har fin retning og keeper gjør en god redning.

Rett før pause er vi nære ved to anledninger. Først er det Tvedten som slår dødball, keeper kommer ut og bokser og Brekken plukker opp returen. Avslutningen blir blokkert, så ender ballen opp hos Hørte og ballen blokkeres igjen. Deretter triller vi kule fra 11 meter og inn, men det tar for lang tid før avslutningen kommer og det blir utspark til keeper etter at Sædis avslutter like utenfor.

I 2. omgang kommer scoringene kjapt. Den første kommer etter Sædis Heidarsdottir skyter og treffer en røa-arm. Straffen setter Karina Sævik sikkert i mål. Minuttet senere dobler vi ledelsen.

Stølen Godø får ballen i beina ute på høyrekanten, og hun slår den lavt inn foran mål. Det står Tvedten og prøver seg på et skudd på direkten, men avslutningen går i en rødkledd. Tvedten får derimot raskt kula tilbake i beina, og med overblikk kan hun hælflikke ballen i beina på Brekken som står helt alene foran mål.

Flere mål blir det ikke.

Det var en kamp der vi hadde ganske god kontroll, og vi tar med oss tre poeng hjem til Oslo øst.

Neste seriekamp spilles i oktober. Nå venter Champions League play-off mot Anderlecht 18. og 25. september.

Annonse fra Toppserien: