Toppseriekamp i fotball mellom Vålerenga og Arna/Bjørnar på Intility Arena i Oslo søndag 22. mai 2022. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

TAP I BERGEN

Toppoppgjøret mellom Brann og Vålerenga ble historisk der 10 582 tilskuere var til stede på Brann Stadion.

Vålerenga gikk ut i hundre og var svært nære scoring etter bare 2 minutter, deretter går Brann rett i angrep og er nære scoring etter en trippelsjanse, der Pettersen først redder, før Vålerenga blokkerer skudd to ganger. Det kunne fort ha stått 1-1 etter bare 3-4 minutter.

Vålerenga presset høyt, men var til tider ikke kompakte nok i press-spillet, noe Brann utnyttet ved flere anledninger og kom til et par halvsjanser. Etter 21 minutter sprekker nullen, Brann sin vingback Marte Bratberg Lund slår inn fra venstresiden, ballen går hele veien over til motsatt vingback som har tatt turen inn i boksen, Cecilie Kvamme tupper ballen inn over Guro Pettersen.

Vålerenga får deretter mer kontroll på kampen og får fyrt av noen avslutninger fra distanse, men Brann forsvarer seg godt og er gode i overgangsspillet. Guro Pettersen redder mesterlig ved to anledninger da Brann spissen blir spilt gjennom alene med keeper. 1-0 til pause.

I andre omgang  klarer Vålerenga aldri å skape det helt store, og omgangen blir på mange måter kontrollert inn av bergenserne.

Nils Lexerød er skuffa over dagens resultat:

– Vi kom under tidlig i årets vanskeligste bortekamp, etter det så strekker vi ikke helt til. Brann er gode, vi har for mye strekk i laget, som Brann er flinke til å utnytte i mellomrommet. Offensivt så kommer vi ikke ofte nok inn i bakrom, og er derfor ikke like farlige som vi ønsket.

Vi går altså på årets første tap i Bergen. Vi takker Brann og publikum for fine rammer rundt kampen.

Neste Vålerenga-kamp spilles søndag 12. juni, borte mot Røa.