SERIEMESTERE 2023!

Utgangspunktet før kamp var klart. Med seier hjemme mot Stabæk ville Vålerenga bli kronet seriemestere ved uavgjort i fjøset. Totalt to endringer i startelleveren fra forrige kamp. Janni Thompsen og Linn Vickius tilbake fra start på bekostning av Ylinn Tennebø og Felicia Rogic.

Vålerenga er best innledningsvis, hvor Karina Sævik kom til første avslutning etter ett par minutter, og Janni Thomsen kom til flere gode innleggs-situasjoner.

0-1. Et massivt trykk fra Vålerenga stilnet etter ni minutter. Da tok Stabæk ledelsen etter en kontring. Monica Isaksen løp seg fri i bakrom, før hun satte ballen enkelt forbi Jalen Tompkins. Kort tid etter tar Rosenborg ledelsen i LSK-Hallen, og tok tilbake plassen på toppen av tabellen.

Etter 19 minutter kommer Mimmi Löfwenius til en god mulighet fra 16 meter. Sævik tar med seg ballen opp, spiller ut til Thomsen som på et touch spiller inn til Mimmi får avslutta. Kunne nok ha brukt et ekstra touch og tatt med seg ballen nærmere mål så hadde det blitt ordentlig farlig.

1-1. Like før halvtimen var spilt ble Thea Bjelde felt innenfor 16meteren. Straffe til Vålerenga. Elise Torsnes plasserer straffesparket sikkert i mål!

2-1. Kun par-tre minutter senere sender Olaug Tvedten Vålerenga i føringen! Skoglund kommer ut for å bokse, men målvakten bare forlenger den til Tvedten på bakerste samtidig som hun selv faller i bakken. Deretter er Olaug sikker som banken i det hun plasserer ballen i det åpne målet!

Kort tid før pause var Karina Sævik nære scoring på halvvolley. Avslutningen går like utenfor stolpen.

Vålerenga beholdt ledelsen til pause. Det ble ikke gjort noen endringer i pausen. Også i andre omgang startet Vålerenga best. Sævik var farlig frempå med en avslutning som gikk i nettveggen. Deretter var det Stabæk sin tur med treff på innsiden av stolpen.

Etter 62 minutter varter Tompkins opp med en kjemperedning da Rasmussen kommer gjennom alene med keeper!

Et kvarter senere smeller Olaug Tvedten kula i metallet! Sjansen kommer etter en corner fra Selma Pettersen. Ballen havner hos målscorer Tvedten som avslutter fra 13-14 meter.

3-1. Janni Thomsen med scoring i sin første kamp fra start siden skaden 6. september! Hun feirer med å løpe rett bort til fysio Ida for å feire. En svært vakker scoring der Janni curler ballen i krysset fra 20 meter!

På tampen gjøres det flere bytter. Pettersen og Löfwenius gikk ut for Tennebø og Rogic. Deretter et nytt dobbelbytte to minutter før slutt. Thomsen og Tvedten ut for Arnesen og Brekken.

Nils Lexerød var sikker i sin sak på at seriegullet ville bli avgjort i Trondheim i neste serierunde. Det er en feil vi lever godt med! Vålerenga er seriemestere 2023!