Toppseriekamp i fotball mellom Vålerenga og Røa på Intility Arena onsdag 10. mai 2023. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

SEIER OVER RØA!

En tøff kamp i finværet.

Det var svært jevnspilt de første minuttene der begge lag presset med høy intensitet, men etter hvert så ble kampbildet som forventet. Røa lå kompakt i en 5-4-1 mens vi forsøkte å bryte de ned.

Å ligge lavt er noe laget til Geir Nordby mestrer, vi slet med å finne åpningene og det var faktisk Røa tok ledelsen på et frispark, forårsaket av en hands av Brekken like utenfor 16-meteren. Espås banket til under muren til Vålerenga. Det satte Tompkins ut av spill og ballen trillet over mållinja.

Vi utlignet like før pause etter et fantastisk «ride» av Karina Sævik! Hun ble spilt i bakrom av Tvedten, deretter sender hun Røa-forsvareren ut til pølseboden før hun plasserer ballen lekkert forbi keeper!

I 2. omgang går vi «ut i hundre», og Sævik kommer til en mulighet umiddelbart, men blåser ballen over fra 12-13 meter. Thomsen er nære ved å skru ballen inn direkte fra corner, Bjelde og Tvedten prøver seg fra distanse og Sævik kommer til flere avslutninger. Vi forsetter å kjøre kampen og får til slutt scoringen.

Tvedten spiller Bjelde gjennom i bakrom, hun lobber ballen elegant over keeper og vipps så er kampen er snudd!

Rogic er nære på å øke til 3-1 etter bra forarbeid av Thomsen, men får ikke nok av foten på ballen og avslutningen sklir utenfor det åpne målet. Vi er igjen nære få minutter senere. Sævik finner Brekken på åtte meter, men hun klarer ikke styre skuddet på mål.

Flere mål blir det ikke, og vi vinner fortjent. Et skår i gleden var at innbytter Mawa Sesay måtte hjelpes av banen etter en duell. Skadeomfanget skal undersøkes nærmere de neste dagene.

Neste hjemmekamp spilles allerede på søndag, og da er de byrival Lyn som kommer på besøk!