Treningskamp i fotball mellom Vålerenga og Brann på Intility Arena i Oslo søndag 13. mars 2022. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

SEIER OVER BRANN I GENERALPRØVEN

Vålerenga – Brann 2-0 (1-0).

Det var fjorårets tapende cupfinalist som kom best i gang på Intility Arena, som med sitt høye og aggressive press ikke lot Vålerenga spille seg ut.

Bergenserne vant ballen høyt ved flere anledninger og var nære scoring etter et drøyt kvarter da en heading fra Guro Bergsvand smalt i stolpen.

Det tok Vålerenga 20 minutter å finne ut av Branns høye press og etter hvert stresse frem feil fra gjestene. Det resulterte i mål.

Agnete Nielsen snappet opp en ball på 40 meter og spilte Elise Thorsnes alene med keeper. Der var 33-åringen kald som en fisk og bredsidet ballen forbi Aurora Mikaelsen til 1-0.

Vålerenga slakket ikke av på presset og fikk flere gode muligheter de neste minuttene, men ingen av skuddene satt nevnte Mikalsen på de store prøvene.

Istedenfor var det Guro Pettersen som måtte i aksjon rett før pause. Et innlegg falt ned til Brannspiss Thorvaldsdottir som fra kloss hold fyrte av en avslutning, men der lå Tromsøs store datter og forhindret utligning.

1-0 til pause.

Thornsesdobbel

Den andre omgangen begynte forholdsvis likt som den første med et visst Brann-press, uten at blir spesielt farlig foran Guro Pettersen.

Det blir det riktignok etter 60 minutter da en god Brann-overgang ender hos Elisabeth Terland som treffer utsiden av stolpen med sitt skudd fra sekstenmeteren.

Fem minutter senere øker Vålerenga ledelsen.

Dejana Stefanovic forsøker seg på et «skuddlegg» som Mikalsen slår i tverrliggeren. Elise Thorsnes kaster seg frem på returen og får en lang tå på ballen som til slutt klareres i nettaket av Bergsvand. Ballen så riktignok ut til å være inne først. 2-0.

De resterende 30 minuttene preges av at Brann jakter scoring, men uten at de rødkledde helt klarer å skape de store muligheten. Mye takket være et godt forsvarsspill og intensitet i presspillet fra hjemmelaget.

Kampen ebber ut i en 2-0 seier for Oslo-jentene som til syvende og sist orket mest på Intility Arena.

Nå er vi klare for serieåpningen hjemme mot Stabæk mandag 21. mars! Kjøp billett her!