Seier i Belgia!

Vi tar med oss et sterkt resultat til tross for et tidlig rødt kort

Vi var litt rotete i pasningsspillet de første fem, før vi fikk stabilisert oss. Vår første mulighet kommer etter hjørnespark; keeper kommer ut og bokser, Sævik fanger opp returen og ballen går 1-2 meter over mål. Etter 14 minutter tar vi ledelsen. Thomsen slår hjørnesparket langt mot bakerste stolpe, der står Hørte og stanger ballen i stolpen. Kovacs plukker opp returen og setter ballen enkelt i mål.

Karina Sævik dobler ledelsen to minutter senere. Først blir hun spilt gjennom i bakrom, inne i 16-meteren drar hun av en spiller, før hun prøver å legge den til Tvedten på seks-sju meter. Pasningen blir avskjært, hun vinner ballen og breisider den i lengste hjørnet!

Like før halvtimen er spilt reduserer Anderlecht etter tre dårlige Vålerenga minutter. Først er det Enblom som slår rett i beina til spissen, heldigvis går ballen utenfor. Like etter mister vi ballen på midten, og Anderlecht får reduseringen etter skudd fra 16.

Like før pause får Michaela Kovacs direkte rødt kort etter hun kommer akkurat for sent inn i en 50/50-situasjon.

Vi spiller hele 2. omgang med 10 spillere og klarer allikevel å sette opp mange angrep og er flinke til å holde på ball. Spillerne kjemper heroisk. På den første halvdelen av omgangen er det faktisk vi som er nærmest scoring etter Sævik få ballen inne i 16, vender opp og smeller til. Ballen skrur feil vei og stryker lengste stolpe.

Etter 71 minutter er Anderlecht farlige på dødball; godt slått hjørnespark som Enblom bokser rett opp i lufta, ballen faller ned hos en spiller i lilla som treffer metallet. Etter dette har belgierne en god timinutters-periode  og vi er svært heldige som ikke slipper inn mål.

Det ender 1-2 i favør Vålerenga.