Toppseriekamp i fotball mellom Vålerenga og Avaldsnes på Intility Arena i Oslo søndag 1. mai 2022. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

OVERLEGEN HJEMMESEIER

Dagens resultat gjør at vi er klare for Champions League kvalik!

Kampen startet noe rotete, men det tok ikke lang tid før vi tok over banespillet. Kampens første scoring kom etter bare 5 minutter, Olaug Tvedten vinner en ball foran Stabæk sin 16-meter som gjør at ballen triller ut til Thea Bjelde, som klinker til med venstrefoten og setter ballen utagbart i hjørnet.

Det ser tidvis ut som en hockey match der vi spiller ballen rundt et lavtliggende Stabæk-lag sin 16-meter, og angriper gang på gang. Stefanovic prøver seg på en lekker lobb fra rundt 19 meter som treffer metallet. Etter 41 spilte minutter kommer scoring nummer to.

Janni Thomsen kjører karusell med Stabæks Smilla Vallotto før det bankes inn mot Thorsnes i boks, hun har gjort en bra bevegelse og setter ballen i det åpne målet fra en meter.

I 2. omgang er vi offensive og jakter flere scoringer. Sævik og Tennebø kommer til muligheter, men får ikke avsluttet skikkelig. Etter 61 minutter kommer kampens tredje scoring, Thea Bjelde legger inn og finner Dejana Stefanovic som stanger inn 3-0!

Mål nummer fire kommer etter at Stine Brekken spiller gjennom Runa Lillegård i bakrom som bruker farta og løper fra alle, før hun setter pallen utagbart i krysset.

Vi fortsetter å kjøre kampen, og det tar ikke lang tid før scoring nummer fem er et faktum. Innbytter Mawa Sesay knuser ikke en, men to Stabæk-spillere i duell før hun slår inn til Olaug Tvedten som plaserer ballen lekkert i hjørnet.

Kampens siste scoring kommer etter at Ingibjörg Sigurdardottir prøver seg fra 20 meter, avslutningen går midt på mål, men er såpass hardt at Skoglund ikke får holdt den utenfor, og ballen smyger seg inn over linja.

Vi vinner 6-0 i årets siste hjemmekamp, og selv om vi har en kamp igjen kan vi med sikkerhet fastslå at vi ender som nummer to Toppserien 2022.