Overbevisende hjemmeseier

Vi vinner 5-0 over Røa.

Vi fikk scoringen etter bare to minutter.

Det er Stine Brekken som driver fremover med ball før hun spiller en stikker til Tennebø! Vingbacken gjør ingen feil alene med keeper, hun finter at hun skal avslutte i lengste og klinker ballen kontant i nærmeste hjørnet!

Ni minutter senere dobler vi ledelsen. Karina Sævik blir spilt fri inne i 16 meteren, heler forsvaret trekker da over mot venstre i det spissen tar en skuddfinte, noe som gir Godø masse plass inne i midten. Sævik spiller Godø som på ett touch plasser ballen i mål utakbart for keeper!

3-0 scoringen kommer etter 20 minutter. Først er det Ylinn Tennebø som mottar ballen ute på venstresiden. Vingbacken gjør en kroppsfinte og slår deretter et hardt innlegg langs bakken som Sævik breisider inn i det åpne målet.

Totaldominans den første halvtimen, kunne fort ha stått 4 og 5-0 her. Vålerenga kombinerer ofte fint gjennom midtbanen og på venstresiden, og er gode i presspillet når vi mister ball. Etter dette roer tempoet seg i kampen ned ett par hakk og vi går til pause med 3-0 ledelse.

I 2. omgang kontrollerer vi kampen inn og gjør hele fem bytter. Heidarsdottir, Klech, Espås, Arensen og Bingen får alle minutter på banen.

Innbytter Tuva Espås scorer mot gamle lagkamerater etter 78. minutter. Hun mottar ballen ved midtsirkelen og spiller Arnesen i bakrom før hun selv går på løp bak Røas midtstopper, deretter runder hun keeper og setter ballen i nettet.

Like før fulltid scorer Sædis Heidarsdottir sitt første Toppseriemål. Ronja Arnesen trekker seg ned mot dødlinja og chipper ballen mot lengste stolpe, der kommer islendingen "flyvende" inn og header ballen i mål!

Det ender 5-0 og Vålerenga leder serien, med fem poeng ned til 2. plassen.