Nok en derbyseier!

Vålerenga vinner fortjent over LSK etter en sen scoring av Ylinn Tennebø

De første fem minuttene foregikk alt på motsatt banehalvdel uten at vi kom til de store mulighetene.

Etter 12 minutter kommer vi til vår første ordentlige sjanse. Karina Sævik mottar ballen på brystet, deretter lobber hun ballen over LSK-forsvarer får hun blåser ballen over mål på volly. Kunne nok ha tatt ned ballen da hun ikke er veldig presset, men virker som hun får litt overtenning der da det fort kunne blitt en het kandidat til årets mål om den gikk i kassa. Like etter blir Thea Bjelde felt innenfor 16-meteren. Dommer peker på ball, midtbanespilleren er tydelig uenig.

Noen minutter senere får vi en trippelsjanse etter hjørnespark der LSK redder to avslutninger på strek før Michalea Kovacs klinker ballen opp i tverrhengeren. Makan til sjansebonanza skal du lete lenge etter!

Vi fortsetter å dominere i banespillet og spiller oss gjennom leddene til en fin avslutningsmulighet for Janni Thomsen ute på sin høyreside. Dansken drar seg innover og fyrer med venstre, men skuddet går like utenfor.

LSK kommer til sin første store mulighet da spissen blir spilt fri alene foran mål, heldigvis får hun ballen litt bak seg og kommer ikke til avslutning.

Vi gikk til pause uten scoringer etter en omgang der vi starta svært bra og hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Deretter falt tempoet i kampen litt etter halvtimen var spilt.

I 2. omgang startet Vålerenga godt og Karina Sævik var et konstant uromoment. Det tar kun 10 minutter før vi igjen treffer metallet.

Janni Thomsen slår et fint innlegg på bakerste slenger vingbacken frem en fot og ballen triller sakte før den treffer lengste stolpe.

Etter 60 minutter blir Elise Thorsnes byttet inn og det tar ikke mange minutter før hun kommer til en målsjanse! Kommer et godt innlegg fra høyre og Elise kommer susende inn ved nærmeste stolpe, men keeper gjør en bra redning og hindrer scoring. Like etterpå treffer Olaug Tvedten stolpen etter en avslutning fra 16 meter.

Tre stolpetreff i løpet av den første timen.

Det var et massivt Vålerenga-press, men brått kom LSK til en kontringsmulighet som ender med at Tove Emblom gjør en feberredning! Ballen er på vei opp mot krysset, men svensken får en hånd på den og slår ballen opp i tverra.

Etter 87 minutter får Vålerenga endelig hull på byllen og det er Ylinn Tennebø som gjør det!

Janni Thomsen med nok et fantastisk innlegg. Tennebø kommer seg først på ballen og får en enkel jobb med å bredside ballen i mål fra kort hold.

Vi vinner 1-0 over LSK. Neste hjemmekamp spilles allerede på onsdag mot Rosenborg.