Hjemmeseier over Brann

Vålerenga er tilbake på tabelltopp!

I første omgang var det Brann som starta best og traff metallet etter bare tre minutter. Bergenserne var generelt klart best den første havlvtimen og Vålerenga ble liggende lave uten å komme til noen store sjanser. Etter 33 minutter gjør Tove Enblom en fantastisk benparade når Signe Gaupset kommer alene med sisteskansen.

Etter dette kommer vi mer inn i kampen og vi tar ledelsen like før pause:

Vi angriper og beholder presset som gjør at Brann ikke kommer seg ut av eget forsvar. Olaug Tvedten fanger en ball på 16-meteren før ballen lobbes gjennom til Sævik. Fra høyresiden setter Sævik ballen i nettveggen bak Aurora Mikalsen.

I 2. omgang starter Vålerenga svært bra. Emma Stølen Godø kommer inn og er farlig frempå med en heading som går like over etter kun ett minutt på banen. Like etterpå går hun fra midtbanen, drar av tre spillere og smeller ballen i stolpen!

Etter 73 minutter får vi straffespark. Tennebø legges i bakken på vei inn i boksen! Eikeland hos Brann er på etterskudd som gjør at back feller back. Elise Thorsnes som kom inn for Linn Vickius setter ballen sikkert i mål.

Etter dette blir det ikke flere scoringer. Brann var best de første 30 minuttene, Vålerenga var best resten av kampen. Dette resultatet gjør at vi er tilbake på tabelltopp, og leder på målforskjell over Rosenborg.

Neste seriekamp spilles om en uke, på Lerkendal mot serietoeren.

Annonse fra Toppserien: