Enga på topp!

Vi vinner fullt fortjent på Lerkendal og troner øverst på tabellen.

Vålerenga tok tidlig kontroll over kampen og det meste foregikk på Rosenborgs banehalvdel i førsteomgang.

Kampens første avslutning på mål er det Janni Thomsen som står for; frispark i nærmeste, men keeper henger godt med.

Minutter senere er vi svært nære igjen. En dårlig klarering fra Rosenborg og Tvedten får avsluttet på volly fra 14 meter. Dessverre får hun ikke et helt rent treff på ballen og keeper får avverget til hjørnespark.

Etter 22 minutter prøver Thea Bjelde seg fra distanse etter at Sævik vinner ballen høyt i banen. Ballen stryker lengste stolpe! Minutter senere fyrer hun igjen fra 16 meter etter en innøvd cornervariant, ballen går via en RBK-spiller og like over mål.

Målet kommer til slutt og Karina Sævik fører oss i ledelsen like før pause! Olaug Tvedten viser til årets lekreste assist. Hun slår altså en «no look»-pasning med hælen setter hele Rosenborg-forsvaret ut av spill og Sævik gjør ingen feil alene med keeper.

Vi starter bra i 2. omgang og burde økt ledelsen etter 50 spilte minutter. Bjelde bryter og spiller til Sævik. Alene med keeper velger hun å spille på tvers til Godø, men den blir akkurat litt for lang for lagkameraten, som sklir den ut.Sævik har flere store sjanser og bommer alene med keeper og har en som går over nettet etter bra forarbeid av Tennebø som spiller ballen 45 grader ut. Spissen er en konstant trussel!

Spennende sluttminutter

Rosenborg reduserer i det 79. spilleminutt. Dorsin header et Rogde-innlegg i mål.

Da skrur vi opp intensiteten ett hakk. Like før fulltid er det Tennebø som tar seg inn i 16-meteren fra sin venstreside og takles, og helt korrekt peker dommer på straffemerket. Straffen setter Elise Thorsnes elegant i nettet.

Vi vinner 1-2 på Lerkendal, og leder Toppserien.

Annonse fra Toppserien: