Champions League-kvalik i Constanta

Lørdag kl. 14 norsk tid spiller vi gruppefinale mot FCV Farul Constanta. Kampen sendes på VGTV/VG+.

Veien til gruppespillet i Champions League starter med en mini-turnering der Vålerenga er direktekvalifisert til finalen.

Her kan du lese om oppsettet, hvorfor Vålerenga er direktekvalifisert til finalen og hva som evt. skjer ved seier i Romania.

Farul Constanta er turneringens arrangør, og også laget som venter på motsatt banehalvdel på lørdag, etter at de vant 4-0 over KFF Mitrovica i semfinalen.

Constanța

Constanța er en by ved Svartehavskysten i Romania og er landets eldste kontinuerlig bebodde by. Byen har en rik historie som strekker seg tilbake over 2500 år, og ble opprinnelig grunnlagt av grekerne under navnet Tomis. Byen er kjent for sin strategiske beliggenhet som havneby, noe som har gjort den til en viktig handels- og transporthub gjennom historien. I dag er Constanța en storby med rundt 300 000 innbyggere og er et populært turistmål mye takket være sine strender.

Ny satsning på kvinnefotball

Farul Constanța ble stiftet i 1920. Farul, som betyr "fyrtårn" på rumensk, spiller sine hjemmekamper på Stadionul Gheorghe Hagi, en stadion med en kapasitet på omtrent 15 000 tilskuere. Klubben har gjennom årene hatt flere navn og sammenslåinger, men Farul Constanța har etablert seg som et av de viktigste fotballagene ved Svartehavet.

I I 2022 ble kvinnefotball for første gang en del av klubbens mer enn 100 år lange historie. I sin første sesong (2022-2023), rykket opp til den øverste divisjonen av rumensk kvinnefotball. 2023-2024 sesongen var den den første i Liga 1, og da vant de seriemesterskapet.

Praktisk info

Kampen spilles i havnebyen Constanta kl. 15 lokal tid, på Central Stadium Gheorghe Hagi Football Academy.

Stadion ligger i Ovidiu, like utenfor hovedbyen Constanța. Avstanden mellom de to byene er 12 kilometer og den enkleste måten å komme seg til stadion på er med bil, og den rumenske klubben anbefaler at reisende supportere benytter seg av Uber eller Bolt til kampen. Prisen for en tur er omtrent 100 norske kroner og det tar mellom 15 og 25 minutter fra Constanta sentrum til kamparenaen.

Portene åpner 90 minutter før kampstart. På stadionet finner man Farul Café, som selger vann, kaffe og brus, samt noe mat. Betaling via både kort og kontant.

Billettene til kampen er gratis, og vi har fått beskjed om at en ikke trenger å hente ut billett på forhånd. På stadion er det et eget område for bortesupportere, og tilgangen dit er enkel fra hovedinngangen.

Annonse fra Toppserien: