BRENNHETE VÅLERENGA SLO STABÆK

I sommervarmen på en humpete og ujevn gressbane på Nadderud, var Vålerenga det beste laget, og vant fortjent 2-0.

Nadderud-matta besto omtrent av like mye sand som gress, og med en temperatur på opp mot 30 grader i sola, var det en seig kamp for begge lagene. Tempoet var lavere enn det vi er vant med å se av Vålerenga, men to cornermål sikret tre verdifulle poeng til serielederen.

– Dette er en av de vanskeligste bortekampene i Toppserien. Med disse baneforholdene er det vanskelig å spille ut et kompakt lag som Stabæk, og de blir mye dueller og kjemping. Jeg synes vi er solide gjennom 90 minutter, og vinner fortjent, sa hovedtrener Nils Lexerød til NRK etter kampen.

– Vålerenga vinner fortjent, konkluderte Stabæk-trener Petter Belsvik.

Da Vålerenga tok ledelsen etter drøyt halvspilt førsteomgang hadde det knapt vært en målsjanse i kampen. Andrine Tomter la en perfekt corner som Ingibjörg Sigurdardóttir headet kontant i nettet. Før dette hadde Stabæk yppet seg litt, men etter målet var det Vålerenga som sto for de aller fleste sjansene. Det sto 1-0 ved pause.

Den andre omgangen var knapt tre minutter gammel da Vålerenga skulle score sitt andre dødballmål. Denne gangen var det Janni Thomsen som slo inn og Ylinn Tennebø som kriget seg frem til en heading. Ballen gikk inn i det lengste hjørnet, og ledelsen var doblet.

Vålerenga hadde god kontroll på vertene gjennom hele omgangen, noe som illustreres ved at keeper Jalen Tompkins ikke måtte redde ett eneste skudd i omgangen.

Med seieren befester Vålerenga sin posisjon øverst på tabellen med sin niende seier på de første 11 kampene.

Vålerengas neste kamp er søndag om én uke når serietoer Rosenborg kommer på besøk til Intility Arena klokka 16.45. Billetter kjøper du her