Aleksander Olsen er vår nye assistenttrener

Aleksander Olsen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026, og begynner i rollen 1. september.

Lang fartstid i fotballen

Aleksander Olsen startet trenerkarrieren her i Vålerenga, hvor han jobbet i akademiet til herrelaget i ni år. I løpet av denne perioden var han blant annet trener for rekruttlaget og hadde rollen som utviklingssjef for akademiet. I 2015 dro han til Fredrikstad, hvor han var assistenttrener på A-laget, og senere utviklingsansvarlig i klubben. Han har også hatt stillingen som sportssjef ved Wang Toppidrett, både i Oslo og Fredrikstad.

Fra 2019 til 2022 var han hovedtrener i Toppserien for Kolbotn, før han i desember 2022 ble ansatt som sportssjef for Brann kvinner, der han var med på å forme lagets sportslige utvikling. I løpet av denne perioden kom bergenserne helt til kvartfinalen i Champions League.

40-åringen har blant annet fotballens høyeste trenerutdanning (UEFA Pro) og i tillegg en mastergrad i coaching og psykologi ved Norges idrettshøgskole.

Tilbake på feltet

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Brann og Bergen, men jeg savnet å jobbe aktivt med spillere og lag. Selve trenergjerningen er noe jeg gleder meg til å ta fatt på igjen.

Videre forteller Aleksander at det er godt å være tilbake i klubben der han startet sin trenerkarriere.

– Vålerenga er en klubb jeg er veldig glad i, og den har betydd mye for meg. Jeg er takknemlig for den «trenerskolen» jeg har gått i klubben og utviklet meg masse over de ni årene da jeg var her sist. Mye har forandret seg siden den gang; da hadde vi kontorer i Vallhall og spilte kamper på Ullevaal, men Vålerenga er fortsatt Vålerenga.

En god match

– Familien bor på Østlandet, så de siste årene har jeg pendlet og vært 3-4 dager i Bergen, og et par dager hjemme. Noe som har fungert greit, men jeg har også kjent på at Brann trengte mer tilstedeværelse i denne rollen. Vålerenga kom på banen, og vi fant ut at det klaffet både relasjonsmessig og faglig. Det er mye spennende som skjer i Vålerenga, ikke bare med tanke på det som skjer i høst med CL-kvalik, men også hvordan klubben arbeider, forteller Aleksander.

– Jeg kjenner Steinar godt gjennom at vi begge har hatt samme rolle, og jeg kjenner Nils godt gjennom at vi begge er fra Østfold og har møttes flere ganger gjennom fotballen. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, bli bedre kjent med støtteapparatet og møte spillergruppa, forteller Aleksander.

Steinar Pedersen er godt fornøyd med å få Aleksander til klubben.

- Vi bestemte oss for å gjøre en grundig prosess, og Aleksander utkrystalliserte seg tidlig som en veldig god kandidat. Aleksander kjenner Vålerenga godt, han har en fin bakgrunn med tanke på den profilen vi ønsket å ha inn; han har vært hovedtrener, spillerutvikler og sist sportssjef, så vi er strålende fornøyde med å få inn en trener med en allsidig erfaringsbakgrunn.

- Vi ønsker å løfte arbeidet vårt på den individuelle oppfølgingen av spillere, og her er vi helt sikre på at Aleksander kommer til å bidra med mye.

- Vi er fornøyde med å få landet en veldig kompetent person og en generelt super fyr til denne rollen, og ser frem til han begynner hos oss 1. september, forteller Pedersen.

Annonse fra Toppserien: